bymuseet i bergen opplevelser | utstillinger

Toner i tråd - Åse Eriksen

"..det ville være forbausende om ikke lyd skulle vekke forestilling om farge. Og om ikke farger skulle kunne bringe tankene hen på en melodi, og om lyd og farge skulle være uegnet til å tolke ideer."

Richard Wagner
 

 

Hordamuseet har gleden av å presentere utstillingen Toner i tråd - tekstilarbeider av kunstneren Åse Eriksen.

Utstillingen viser fargerike tepper i relativt store format, i tillegg til foto, prøver og skisser av kirketekstiler. På en vev oppsatt i utstillingen vil hun vise teknikkene hun bruker i kirketekstilene sine.

 

Kunstneren forteller:

"Kirketekstilene har ført farge inn som tema også i de andre tekstilene mine. Og herfra til tanken om forholdet mellom farge og musikk. Mange både komponister og billedkunstnere har arbeidet med slike ideer, som utgangspunkt for sine arbeider. Noen har vært strengt analytiske, og funnet overføringsmodeller for dette arbeidet. Mens andre kun har brukt ideer om farge og lyd som inspirasjon til arbeidet. For meg er det nok det siste som gjelder, men jeg føler at jeg ennå såvidt er begynt prosjektet "Toner i tråd". Jeg har vel selv et håpløst ønske om at publikum ser på teppene mine, som man opplever musikk."
 

Til denne utstillingen har Eriksen laget en katalog, som viser det hun har arbeidet med de siste 10 årene. Katalogen gir også et godt bilde av hennes arbeider med kirkekunst, og hun formidler noen tanker omkring det hun arbeider med.
 

 

Åse Eriksen (f. i Bergen 1956) har utdannelse fra Bergen Kunsthøyskole, og har siden 1981 arbeidet med tekstilkunst. Arbeidene hennes har vært vist på utstillinger i inn- og utland, og flere av dem finnes også i en rekke offentlige og private bygg. Siden 1998 har hun også laget vevde tekstiler til mange kirker i Bergensområdet, blant annet Skjold kirke, som ikke ligger så langt fra Hordamuseet. Hun har også vært aktiv i formidling av samtidskunst, blant annet i styret på Hordaland kunstsenter, og har de siste 10 årene vært med å drive Radøy Kunst Senter, et senter for samtidskunst i Nordhordland.

 

Del dette med andre:
Bilde til: 
	Eng.

Eng.

Bilde til: 1036_0

Toner i tråd - Åse Eriksen

15. april 12 - 31. mars 13

Hordamuseet