bymuseet i bergen opplevelser | utstillinger

En sydlig tur mot nord

En fotografisk og poetisk reise i norske og greske landskaper av den greske fotografen Jannis Skoulas.

Jannis Skoulas har tatt fotografier av forskjellige landskap i Hellas og Norge, henholdsvis den sørligste og nordligste periferien i Europa, og har skrevet poetiske tekster som binder sammen bildene. Tekstene filosoferer over det å reise: fra sør til nord eller fra nord til sør: og mange av bildene er tvetydige. Slik inspirerer utstillingen betrakteren til undring: hva er sør og hva er nord, hva er Hellas og hva er Norge? Og hva er en reise, dens begynnelse og slutt?

Skoulas har slektninger i Norge, og har reist på kryss og tvers her i landet. Han har tilbrakt mye tid her i nord, og både snakker og skriver norsk. Skoulas kommer selv til Bergen for å montere utstillingen, og vil være tilstede på åpningen.

Utstillingen er et ledd i gresk-norsk kulturutveksling, og har vært vist flere steder i Hellas. Foreningen for gresk-norsk samarbeid innenfor kultur og humaniora har tatt initiativ til å få brakt utstillingen til Norge, der Hordamuseet er første visningssted.

Velkommen til åpning på Hordamuseet søndag 27. oktober kl. 13:00.

 

Curriculum vitae:

Jannis Skoulas er født i Athen i 1957, hvor han bor og arbeider. Medlem av Gresk kunstnerforbund siden 1996. Var ansatt i Athens Festival i 20 år, og jobber for tiden i den Greske turistorganisasjon. Har utgitt seks praktbøker med forskjellige temaer, som greske togstasjoner, greske fyr, antikkens Kreta mm. Hans arbeider er likeledes inkludert i ni andre fotografiske bokverk. På sin merittliste har han også 13 egne utstillinger i Hellas og andre land. Han har deltatt i seks fellesutstillinger og leverer både tekst og fotografier til reisemagasiner. Dessuten er mange av hans bilder benyttet på omslaget til både bøker og CD´er.

 

Del dette med andre:
Bilde til: 1157_1

Bilde til: 1157_0

En sydlig tur mot nord

27. oktober 13 - 19. januar 14

Hordamuseet

Bilde til: 1157_5
Bilde til: 1157_2
Bilde til: 1157_4
Bilde til: 1157_6