bymuseet i bergen opplevelser | utstillinger

Det blinde øye

 
"Det Blinde Øye" en fotoutstilling om klima og sårbarhet av Rune Eraker.
 

Rune Eraker (f. 1961) har i mer enn 25 år arbeidet som uavhengig dokumentarfotograf.

Han har bak seg en rekke separatutstillinger (bl.a. Stenersenmuseet 2001, Trondheim Kunstmuseum 2006, Nobels Fredssenter 2009 og Sørlandets kunstmuseum 2010) og publiseringer i inn og utland. Han har gitt ut flere fotobøker (bl.a.» Øyeblikk av Lys», Aschehoug forlag 2001, «Lukten av savn», Wigestrand forlag 2005, og drømmen om Europa», Forlaget Press 2009).

 

Han er redaktør av Norwegian Journal of Photography (NJP) og er en av fire kuratorer i European Photo Exhibition Award (EPEA). Eraker skal i 2014 stille ut seperatutstillingen «The Smell of Longing» på The Museum of Contemporary Art I Krakow (MOCAK).

Dette sier Eraker selv om utstillingen «Det blinde øye»:

"I en tid der vår tids største utfordring er klima, er det i vårt land olje, statsbudsjett, evalueringer og mer for hver krone som gjelder. Det er boligpriser som ikke må falle. Aviser skal selges. Politikere som stadig skal måles i terningkast og popularitet. Som dessuten skal gjenvelges.

 

Om fire år. Syklusen er fire år.

Denne utstillingen handler om dette. Om det hundreårsperspektivet vi mistet og om de som først får betale prisen. Prisen for at syklusen nå er så kort at den ikke lenger tar høyde for kommende generasjoner. Den tar ikke høyde for de som lever nå."

 

Boken/katalogen «Det blinde øye» selges i museumsbutikken.

 

Last ned filer

Del dette med andre:

Bilde til: 1228_0

Det blinde øye

16. mai 14 - 19. oktober 14

Bryggens Museum

Bilde til: 1228_1
Bilde til: 1228_2
Bilde til: 1228_3