bymuseet i bergen opplevelser | utstillinger

Med saksen som pensel

Med saksen som pensel

Bymuseet i Bergen er stolt av å få vise en samlet utstilling av Karen Bit Vejle sine unike arbeider for første gang i Bergen.

Utstillingen åpner på Bryggens Museum 20. mars 2015 og vil være åpen for publikum t.o.m. 4. oktober 2015.

Klippeverksted
Alle har sikkert prøvd å klippe snøkrystaller en gang. Kunsteren Karen Bit Vejle har tatt dette utrykket lengre enn noen gang i Skandinavia og nå kan du også du prøve deg som papirkunstner på Bryggens Museum. I forbindelse med utstillingen "Med saksen som pensel" er det åpent klippeverksted for små og store hver dag i åpningstiden. La deg inspirere av Bit sine fantastiske klipp og prøv deg på egen hånd.

Papirverkstedet er selvbetjent og inngår i billettprisen.

Karen Bit Vejles uttrykksform, psaligrafi, betyr kunsten å tegne eller male med saks. Bit har klippet hele livet på hobbybasis. Hennes arbeider lå lenge gjemt under gulvteppene i stuen helt til en kollega fra NRK «oppdaget» hennes arbeider i 2007. Bit åpnet sin første utstilling ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim i 2008, og i siden har hennes kunst spredt seg over hele Skandinavia og hele veien til USA og Kina. Hennes kunstneriske arbeid spenner fra museumsutstillinger til bestillingsverk for UD og samarbeid med internasjonale selskaper som Hermes og Georg Jensen. Utstillingen har stort sett ført til publikumsrekord der den har blitt vist.

Slow art
I motsetning til nesten alt annet i verden i dag, er psaligrafi en langsom kunst. Det tar tid å mestre, planlegge og utføre den. Arbeidene er dannet fra et stort, sammenhengende stykke papir og kuttet med bare en liten saks. Hvert eneste kutt er nøye planlagt, og den minste lille feil kan få katastrofale følger for sluttresultatet. Kunsten psaligrafi har utviklet seg forskjellig i hele verden, men er spesielt forankret i kinesiske og asiatiske kulturer, og også i Bit`s hjemland Danmark:

http://www.papercut.no

 

Del dette med andre:
Bilde til: 
	Foto: Marjaana Malkamäkli

Foto: Marjaana Malkamäkli

Med saksen som pensel

21. mars 15 - 4. oktober 15

Bryggens Museum

Bilde til: 
	Foto: Marjaana Malkamäkli

Foto: Marjaana Malkamäkli