bymuseet i bergen opplevelser | utstillinger

Sjablongmalerier av Karen Bit Vejle

Karen Bit Vejles sjablongmalerier er kunstverk med et annet utrykk enn de psaligrafiske verk hun ellers er kjent for, hvor hun arbeider med lys og skygge i store florlette ark papir.

Vejle klipper alltid i dobbelt lag papir. Det gjør hun fordi det føles best når saksen klipper i to lag fremfor i ett lag. Presis som når man klipper et tradisjonelt gækkebrev/snøkrystall hvor man folder papiret først.

Når hun har to identiske orginalklipp, etterlater hun det ene i den originale hvite versjon og bemaler alltid den andre. Under bemaling legges originalklippet på et ark papir, og det er på dette papiret at de fantastiske og unike sjablongmalerier dukker frem når malingen påføres. Det psaligrafiske verk danner de fargeløse feltene i motivet som trer frem og dette skaper et helt nytt særegent utrykk, hvor papirklippet fastholdes i en ny form uten lys og skygge.

Last ned filer

Del dette med andre:
Bilde til: 1389_0


Bryggens Museum viser "Med saksen som pensel", en større utstilling med fantastiske klippekunstverk av Karen Bit Vejle. Utstillingen står til og med 4. oktober.