bymuseet i bergen opplevelser | utstillinger

Say no-no or you're dead-dead

Torsdag 1. desember, på Verdens Aids-dag, åpner utstillingen Say no-no, or you're dead-dead på Lepramuseet St. Jørgens Hospital.

 

Da Kronprins Haakon besøkte Tanzania som goodwill-ambassadør for UNDP i 2004, var fotograf Veronica Melå var med på reisen. Og mens hoffjournalistene dro hjem sammen med Kronprinsen, ble den prisbelønte norske fotografen igjen i den lille landsbyen Misasi for å dokumentere unge afrikaneres hverdag med HIV/AIDS. Veronica Melå fra Norge og den tanzanianske fotografen Mwanzo Millinga bodde i landsbyen Misasi i to uker, og kom etter hvert tett på dagliglivet til innbyggerne. Men AIDS var det ingen som ville snakke om, eller i det hele tatt innrømme at eksisterte i landsbyen. Først den dagen da fotografene egentlig skulle reise hjem, var det noen som turte å åpne opp og snakke om epidemien.

Melå er en prisbelønt frilansfotograf, som de siste ti årene blant annet har jobbet for Aftenposten, Dagbladet, Dagens Næringsliv, Magasinet og VG. I 2002 fikk hun førsteprisen i klassen "Mennesker" i pressefotografenes Årets Bilde. Melå var også fotograf for årets TV-aksjon. Mwanzo Millinga er en av Afrikas beste fotografer i reportasje- og dokumentar-genren. Bak utstillingen står UNDP, FN-sambandet og Utenriksdepartementet. Også Årstad videregående skole står som arrangør for utstillingen i Bergen, som retter seg særlig mot elever i videregående skole.

Del dette med andre:
Bilde til: 188_0

Say no-no or you're dead-dead

2. desember 05 - 16. desember 05

Lepramuseet