bymuseet i bergen opplevelser | utstillinger

Ferdige mens De venter

Utstillingen "Ferdige mens De venter" viser portretter fra Landsutstillingen i 1928 i Bergen, og er et unikt møte mellom mennesker på utstillingsbesøk i 1928 og alle som i dag tar turen til Bryggens Museum. 

På Landsutstillingen i Bergen i 1928 kunne bergensere, striler og andre tilreisende besøke en spennende og eksotisk verden rundt Lille Lungegårdsvann. Utstillingen var en fire måneder lang folkefest, med et samlet publikumsbesøk på over en halv million. Hele slekten – foreldre, barn og besteforeldre, venninner, kompiser og kolleger – kunne oppleve utstillingene, fornøyelsene og det yrende folkelivet på utstillingsområdet.

Landsutstillingen ble gjennomført med sedvanlig bergensk entusiasme i en periode ellers preget av pessimisme og økonomiske nedgangstider, og vi forbløffes i dag av dimensjonene på arrangementet – fra de eksotiske paviljongene til selve utstillingsbyen – det hele som en fest vi gjerne skulle vært med på.

De glade utstillingsgjestene kunne oppsøke utstillingens fotograf K. Knudsen & Co. – og ta med seg hjem minnene fra den gangen gondoler, minareter og palmer kunne oppleves midt i Bergen sentrum. Gjennom disse portrettene og de utvalgte bildene fra utstillingsområdet får vi et visuelt inntrykk av hvordan det artet seg, og det er som vi stiger ut av en tidsmaskin som er landet i Bergen og vi møter folk flest, ansikt til ansikt, den regntunge sommeren 1928.

Utstillingen er et samarbeid mellom Universitetsbiblioteket i Bergen og Bymuseet i Bergen, og er velvillig støttet fra Norsk Kulturråd.

Del dette med andre:
Bilde til: 246_0

Ferdige mens De venter

1. desember 06 - februar 07

Bryggens Museum