Håkonshallen 750 år

Åpningsforestilling i Håkonshallen

Den 9. september har vi gleden av å invitere Bergens befolkning inn i Håkonshallen til en storslått jubileumsforestilling!

 

 

Klokken 20.30 starter selve forestillingen i Håkonshallen med et rikholdig og spennende program. Artister som sangerne Sigurd Sele og Christine Guldbrandsen, elektronikakunstneren Bjørn Torske, elitekoret Skrik, musikere fra Currentes og det unge pianotalentet Christian Sommerfelt vil sammen skape en fargerik og energisk jubileumsforestilling. Formell åpning av ordfører Gunnar Bakke og hilsener fra Kulturdepartementet ved Lubna Jaffery og fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg.

Forestillingen er gratis og åpen for alle, men dørene stenges når det er fullt! På fredag blir det lagt ut 150 gratisbilletter til åpningsforestillingen. De kan hentes ved Håkonshallen fra klokken 18.00. Billettene deles ut etter først til møllen-prinsippet.

 

 

I forkant av forestilingen kan du oppleve en middelalderparade i regi av Bergen Byspill. Paraden starter på Festplassen - og tar deg med gjennom sentrum og frem til Håkonshallen.

 

I etterkant av åpningsforestillingen setter BEK farge og bevegelse på Håkonshallen ved hjelp av videoverket “Karusell” av Bjørg Taranger på Håkonshallens fasade mot byen. 'Karusell' er en mønstring av tid, lys og farger. Med plasseringen og sin gjentagende rytme ønsker vi å belyse Håkonshallen som et sted for seremonielle handlinger og fest gjennom 750 år. Seremoniens grunnform er repetisjon, og festen er et kulturuttrykk der fellesskap og tilhørighet dannes. Bjørg Taranger (f.1953) er billedkunstner fra Austevoll bosatt i Bergen. 'Karusell' er kuratert av Anne Marthe Dyvi ved Bergen senter for Elektronisk kunst.

Åpningsforestillingen for Håkonshallens 750årsjubileum er også en del av Kulturnattens program. Under Kulturnatten kan hele festningsområdet på Bergenhus Festning bli tatt i bruk av publikum. Her kan du se Kongshirden, høre historien om Slaget på Vågen eller slappe av i kafeen i Kapteinvaktmesterboligen. Og er du heldig, treffer du kanskje på selveste Erik Rosenkrantz.

Les mer om Kulturnatten her.

 

 

Last ned filer

Bilde til: 877_0

fredag

9

sep. 2011

Åpningsforestilling i Håkonshallen

20.30 - 21.45

Håkonshallen

Programmet kan lastes ned nederst på denne siden!