bymuseet i bergen |

Kurs i nålebinding

Nålebinding er en eldgammel masketeknikk, som ble brukt til å lage småplagg som sokker, votter og luer. Arkeologiske funn viser at nålebinding var vanlig i Norden i vikingtiden og middelalderen. Fra 16-1700-tallet begynte strikkingen gradvis å ta over, og nålebinding er i dag en nesten utdødd håndarbeidsteknikk.

Du trenger ingen forkunnskaper for å delta på kurset, som er ment for nybegynnere. Museet holder garn og låner ut nåler og annet utstyr. Et kurs varer i 3 timer. Hovedinstruktør er Espen Kutschera, museumspedagog ved Bymuseet i Bergen, som er en dyktig og produktiv nålebinder, og en rutinert kursholder.

Vi har foreløpig satt av fire torsdagskvelder (nye kurs hver gang) vinteren 2016:

11., 18., 25. februar og 3. mars kl. 18:00-21:00

Kursavgift kr. 400, betales kontant eller ved bankterminal på kurskvelden.  De som ønsker kan kjøpe nålebindingsnåler, som kommer i tillegg til kursavgiften.

Påmelding til Bymuseet i Bergen på tlf. 55308030 eller e-post: post@bymuseet.no

NB! Det er et tak på 15 personer per kurs. Vi setter av flere kurs ved behov, så ta gjerne kontakt selv om de oppsatte tidene ikke passer. Vi kan også holde kurs for sluttede grupper som håndarbeidsklubber, lag og foreninger utenom de fastsatte tidene.  

Del dette med andre: