bymuseet i bergen skoletjeneste | våre arenaer

Gamle Bergen

Gamle Bergen museum inviterer nå skoleklasser fra 4. til 7.trinn til å besøke fortidens Bergen. I noen av husene har vi erstattet museumsgjenstander med bruksgjenstander som gir en unik mulighet til å  bli med inn i en annen virkelighet. Hjemme i embedsmannshuset hos familien Regens, anno 1826, kan elevene slå seg ned i dagligstuen og kan hende er husholdersken eller herren i huset tilstede!  Når gjestene etterpå kan «hoppe» 60 år fram i tid til teselskap hos kjøpmannsfamilien  Helland gir det en god anledning til å sammenligne ulike historiske epoker, stilretninger, moter og væremåter.

 

Gamle Bergen Museum er et friluftsmuseum med over 40 karakteristiske bergenske trehus plassert langs torg, gater og smau slik de lå i våre oldeforeldres og tippoldeforeldres tid. Interiørene viser boforhold, handels- og håndverksvirksomhet fra 1700-, 1800- og 1900-tallet. På museet finner du blant annet fotograf, kjøpmanns-, embetsmanns- og sjømannsboliger.

Her kan du treffe aktører i kostymer fra gamle dager og vi tilbyr omvisninger tilrettelagt for ulike grupper. Noen søndager i løpet av sesongen arrangerer museet ulike aktiviteter i parken og i bygningene. Se kunngjøringer om dette på lørdager i Bergens Tidende. Parken fra tidlig 1800-tall er alltid gratis tilgjengelig.

 

Velkommen til en rik opplevelse av fortid på Gamle Bergen museum!

Ta kontakt med Berit Eggen Solstad for avtale. Telefon: 40 63 71 92 eller e-post: berit.solstad@bymuseet.no

Alle skolebesøk er gratis.

 

Del dette med andre:
Bilde til: 
	Foto: Skoleplansje fra Bergen Skolemuseum

Foto: Skoleplansje fra Bergen Skolemuseum

Bilde til: 965_1