bymuseet i bergen museene | hordamuseet

Hordamuseet

Vi er alle frå landet
 

Å hausta av naturen har gjennom generasjonar vore det einaste alternativet for å skapa seg eit brukbart liv her i Hordaland. Utkomme på hav og land, gjerne i kombinasjon med handverk, var måten å overleva på. Bergen var senter for grendene rundt - som mottakar av overskotsvarer og arbeidskraft. Gjennom samlingane sine av tradisjonelle hus, båtar, reiskapar og tekstilar kan Hordamuseet idag formidla noko av den særeigne levemåten til folket på bygdene i Hordaland. Museet har ei friluftsavdeling med 30 bygningar. Rike arkeologiske kulturminne på museumsområdet vitnar om busetjing her i 10.000 år. I utstillinga til Norsk vegmuseum på Hordamuseet finn du maskiner og utstyr nytta til bygging og vedlikehald av vegane i fylket vårt.

 

På Fanafjellet ligg 9 stølsbygningar, som kvar fortel om seterdrift på fjellet. Setermuseet er ein del av eit vakkert og mykje brukt turområde. Setermuseet er gratis heile året. Opne hus på aktivitetsdag i juni.

 

Del dette med andre:
Bilde til: 
	Foto: Regin Hjertholm

Foto: Regin Hjertholm

Kontakt:

Telefon:47 97 95 80
Adresse:Hordnesvegen 24
5244 Fana
Telefaks: 55 11 29 01
hordamuseet@bymuseet.no

Åpningstider


I juni, juli og august er det guida turar i friluftsmuseet kvar heile time i opningstida.


Hordamuseet er stengt  i julen 20.12-04.01.16 samt ved andre høytider: 20. - 28. mars 1., 5. 16. & 17. mai.


Priser 2016:


Voksne kr. 80


Studenter kr. 40


Barn gratis


Skoleklasser gratis


Ledsagerbevis aksepteres.


Halv pris på voksenbillett ved besøk av flere museer i Bymuseet eller ved bruk av BTFordel (BTFordel gjelder for inntil to personer). 


Egne priser ved arrangement og gruppebesøk. 


Hovedbygningen og Båthallen er tilrettelagt for rullestolbrukere. 


bergenforalle.no/index.php


Kafé. Gratis inngang til kafeen. Kaffe/te og nystekte vafler på menyen. Grupper bees bestille på forhånd. Egen meny for grupper.


Kontakt museet på tlf 47979580/47979591 eller e-post.


Museumsbutikk


Ta Bybanen fra sentrum til Lagunen og buss nr 60, 61, 62 til Hordamuseet/Stend, eller ekspressbuss direkte fra Bergen sentrum til Lagunen og buss videre derifra.  www.skyss.no