bymuseet i bergen museene | bergen skolemuseum

Bergen Skolemuseum

Skoleveien til historien

Historien om skolen er like vekslende som de verdier og ideologier som har vært rådende i samfunnet til forskjellige tider. På Skolemuseet kan du bli med på en spennende reise gjennom den norske skolens - og dermed det norske samfunnets - historie, fra middelalderen frem til i dag. Skolemuseet holder til i den gamle Latinskolen, der det deler hus med Holbergmuseet.

Ludvig Holberg er Latinskolens mest berømte elev, og Holbergmuseet lar deg oppleve den fascinerende komedieforfatteren, historikeren og opplysningsmannen Ludvig Holberg, fra han var ung elev i Bergen til han døde som rik og berømt forfatter på sitt store gods i Danmark. I stemningsfulle og utradisjonelle utstillingsrom får du stifte bekjentskap med et mangfoldig, intelligent og humoristisk menneske. Holbergmuseet er et samarbeid mellom kreative museumsutviklere og moderne forskningsmiljøer og er et moderne innslag i Bergens museumsliv.

Del dette med andre:
Bilde til: 
	Foto: Regin Hjertholm

Foto: Regin Hjertholm

Bilde til: 57_3

Kontakt:

Telefon:47 97 95 82
Adresse:Lille Øvregate 38
Postboks 4052 Dreggen
5835 Bergen
Telefaks: 55 96 18 94
skolemuseet@bymuseet.no

Åpningstider


Grupper etter avtale hele året.


Priser 2016:


Voksne kr 80


Studenter kr 40


Barn gratis


Skoleklasser gratis


Ledsagerbevis aksepteres.


Halv pris på voksenbillett ved besøk av flere museer i Bymuseet eller ved fremvisning av BTFordel (BTFordel gjelder for inntil to personer). 


Egne priser ved arrangement og gruppebesøk.


 


 


 

Bilde til: 57_0
Bilde til: 57_4